Paino aamulla 80,4 kiloa. Pudotusta edellis viikkoon 400 grammaa, kokonaispudotus kolme kiloa. Hidasta on, mutta suunta on kuitenkin alaspäin. Sykemittari ilmoittaa viikkoliikkumisiksi 2 tuntia 42 minuuttia ja kulutetuiksi kaloreiksi 1434. Ihan ok, suunta on tällää viikolla ollut selvästi parempaan suuntaa sarastelun jälkeen.

Tuntuu vain olevan hirveän suorittamisen takana, että pääsee edes puolen tunnin lenkille neljä kertaa viikossa. Eniten harmittaa juuri se, että lenkit ovat olleet tuollaisia reilun puolen tunnin mittaisia, sellaiset 50 minuutin pitkäkestoiset lenkit kun olisivat rasvan poltolle sopivampia. Toisaalta viime viikolla tuli jonkinverran juostua, yritän kasvattaa kuntoani. On mukava huomata, ettei sitä ihan rapakunnossa. Lenkin jaksaa vetää ihan kunnon sykkeillä ja palautuminen ei vie kovin kauaa. Ilmeisesti tuo vaunujen kanssa päivittäin rämpiminen on pitänyt pohjakunnon ihan ok tasolla. Niin tosiaan siitä juoksusta, eli olen nyt vetänyt selvästi korkeammalla sykkeellä (keskisyke siellä 140 tienoilla), joten ne puolen tunnin lenkit ovat siinä mielessä ihan sopivan kestoisia. Paljon tekevät oikeat varusteet. Mies ostatti pari vuotta sitten Asicin ds trainerit (se on entinen pikajuoksija) ja täytyy sanoa että ne ovat kyllä hintansa väärti. Samoin tukevat urheiluliivit tekevät paljon, etenkin hölkätessä.

Lauantaina kävin ensimmäisen kerran sykemittarin kanssa pyörälenkillä. Yllätyin kuinka tehokasta se oli. Minulla on uusi 7 vaihteinen naisten pyörä ja siinä on juuri sopivasti pieniä vaihteita, jotta voi pienillä välityksillä nostattaa sykettä. Tulen vastakin käymään.

Syömisistä. Niin tämähän ei ole laihdutuskuuri, vaan elämäntapa remontti. Eli en ole kieltäytynyt kaikesta hyvästä, vaan olen yrittänyt parantaa syömis ja liikkumistottumuksia (saatta huomata tuosta painon hitaasta tippumisestakin). Karkista olen aika hyvin päässyt eroon. Tosin tuli vedettyä 100 gramman levy pähkinäsuklaata. Se oli se tavallinen virheajatus. Olin lapsen kanssa kaupungilla, energiatasot täysin nollissa ja tiesin, että pääsen bussilla kotia vasta tunnin päästä. Piti saada nopeita hiilareita. Lapselle oli kyllä tehtynä terveellisesti leipää mukaan. Olisi sitä voinut pienemmänkin patukan ostaa, tai vaikka ruisleipä paketin. Tuli kyllä kieriskeltyä itseinhossa. Ja käveltyä kauimmaisimmalle bussipysäkille. Miehellä oli firman kesäjuhlat perjantaina ja tiesin, että se tarkoittaa roskaruokaa lauantaina. Vedin itsekin makkaraperunat, mutta en pidä sitä pahana jos kerran kuukaudessa repsahtaa.

Seuraava viikko, niin yritän lisätä tällä viikolla pitkäkestoista lenkkeilyä. Kovin näyttää harmaalta ilma. Itseä se ei haittaa, eilenkin kävin lenkin vesisateessa, se vain kasvattaa luonnetta, mutta lapsi ei välttämättä viihdy vaunuissa sadesuojan alla tunnin lenkkejä. Tällä viikolla on myös juhannus. Se saattaa vähän jarruttaa kehitystä. Olisi kuitenkin kiva päästä uudelle kymmenluvulle.