Aamu paino oli 83.4 kg.  Ei siis ihan niin paha kuin eilen. Otan tästä lähtien aamupainot, sillä aiemminkin olen huomannut, että ero saattaa olla muutamankin kilon luokkaa. On siinä silti. Vähän asiaa helpottaa se, että minulla on kuitenkin tuota pituutta 172 senttiä, joten painoindeksi on noilla lukemilla 28 eli lievästi ylipainoinen.

Painoni on kummallinen. Eräänän jouluna vuosia sitten se nousi yli 80 kilon ja siellä se pysyi. Ei noussut tai laskenut. Sitten otin itseäni niskasta kiinni 2004 syksyllä ja laihdutin itseni 85 kilosta 75 kiloon, alimmillaan paino oli tuolloin 73. Tuolloin paino laski ihan liikunnalla ja reilun tuhannen kalorin ruokamäärällä. Sitten 2005 syksyllä tulin raskaaksi. Paino nousi ihan sallitusti 75 kilosta 83 kiloon. Ja siellä se on pysynyt. Imetys ei vienyt minulta taianomaisesti kiloja, vaikka täysimetinkin pulivuotiaaksi ja edelleen imetän öisin. Syynä saattoi olla se, että korvasin energiatarpeen, joka syntyi imetyksestä muulla. Karkilla, suklaalla ja pullalla.

Niin ne karkit ja pullat. Tunnistan itsestäni lohtusyöjän. Pullat ja keksit ovat jollain lailla puolustettavissa. Vuosia sitten opetin itseni juomaan kahvia ilman sokeria. Viime aikoina vain en osaa enää juoda kahvia ilman lisuketta. Ja kahviahan tulee hörpittyä kolme-neljä kertaa päivässä. Joka kerta on pullaa, munkkia tai ainakin keksiä lisukkeena. Siitä voi laskea paljonko tulee ylimääräistä energiaa. Tiedän, että tämä saattaa olla suurin kompastuskiveni. Yritän keksiä jotain korvaavaa, esim. leivän kahvin rinnalle.

Karkit ja suklaa. Usein huomaan syöväni karkkeja yms. ihan vain tavan vuoksi. On mukava, että voi napostella jotain. Kaupastakin niitä tulee ostettua ihan vain tavan vuoksi. Eikä asiaa auta yhtään se, että kaikki lempikarkkini ovat niissä isoissa 400 gramman pusseissa. Nyt yritän päästä niiden napostelusta eroon.

Niin painoa siis on. Nyt yritän lisätä liikuntaa ja vähentää herkkujen syöntiä. Muuten syöntitapani ovat suht koht kunnossa. Syön säntillisesti muutaman leivän aamu- ja iltapalan, lounaan ja päivällisen. No se välipala jää usein välistä, se on ilmeisesti tullut korvattua pullakahveilla. Eli siinä on selvästi parantamisen varaa. Yritän siis pitäytyä reilussa 100 kalorissa/päivä ja liikkua noin 5 kertaa viikko. Jos painon saisi sinne 75 kiloon niin olisin tyytyväinen, puoli-kilo viikossa voisi olla ihan hyvä tahti.

Eilen siis aloitin. Tunnin mittainen lenkki, sykemittarin mukaan kulutin reilut 50 kaloria. Tiedä sitten pitääkö se paikkaansa. Tänään yritän päästä uudestaan lenkille. Jospa tämä tästä.